Matični mleč

Prirodni put do boljeg imuniteta: Matični mleč u borbi protiv prehlade

Matični mleč je, kao i drugi pčelinji proizvodi, od davnina poznat i upotrebljavan za pomoć u rešavanju brojnih zdravstvenih stanja povezanih sa otpornošću organizma, odnosno slabim imunitetom.

Ova potpuno prirodna supstanca poboljšava sposobnost organizma da se odbrani od štetnih uticaja sredine. Jedna od najčešćih posledica izloženosti nepovoljnim spoljnim uticajima je i prehlada.

Zašto baš matični mleč?

Matični mleč, ili kraljevski žele kako ga još nazivaju, je hranljivi sekret kog proizvode pčele radilice. On je ekskluzivna hrana koju matica konzumira do kraja života.

Matični mleč je bogat mineralima (najviše gvožđem i kalcijumom), vitaminima (riboflavin, niacin, tiamin), ugljenim hidratima, masnim kiselinama, proteinima i aminokiselinama.

Najmoćniji aktivni sastojci matičnog mleča pokazuju jedinstvena svojstva

Pored brojnih nutrijenata, najvažnije aktivnosti matičnog mleča pripisane su paru njenih aktivnih sastojaka.

Prvi nutrijent karakterističan za matični mleč, koji ima izražene moći kad je u pitanju podrška odbrambenim sposobnostima organizma, je 10-HDA, odnosno 10-hidroksi-2-dekanoična kiselina. Ovu kiselinu još nazivaju i matična kiselina i njena ukupna pozitivna farmakološka dejstva po zdravlje ljudi su mnogobrojna.

Najveća vrednost ovog bioaktivnog jedinjenja jeste u njenoj antiinflamatornoj i antibakterijskoj funkciji.

Druga bitna komponenta matičnog mleča je protein pod nazivom rojalizin. On je pokazao svoja antikancerogena, antibakterijska i antivirusna svojstva.

10-HDA i rojalizin pomažu telu u odbrani od patogena koji su najčešći izazivači prehlade i respiratornih bolesti. Pored njih, protiv pomenutih pretnji bore se i vitamini A, C i E, takođe sastojci matičnog mleča.

Matični mleč

Matični mleč kao prevencija i za brži oporavak

Matični mleč zahvaljujući svom sastavu osnažuje organizam pogođen prehladom, ali on ne mora biti dodatak ishrani samo kada dođe do pada imuniteta.

Najbolje efekte matični mleč ispoljava kada se kontinuirano konzumira. Preventivni unos matičnog mleča jača imunološki odgovor, zahvaljujući svojstvu da utiče na povećanje proizvodnje belih krvnih zrnaca, koja su u prvom redu odbrane protiv infekcija.

Uključite matični mleč, isključite prehladu

Matični mleč je najbolje uzimati kao dodatak ishrani, i to u liofilizovanom obliku, zahvaljujući kome se matičnom mleču produžava bioaktivnost sa nekih 48 sati na pune dve godine.

Važno je napomenuti da nije dovoljno samo unošenje matičnog mleča kako bi se izbegla prehlada i ojačao imuni sistem, već je neophodno vođenje zdravog života, odnosno uravnotežena i kvalitetna ishrana, unos dovoljne količine tečnosti, fizička aktivnost, dovoljno sna, itd.

Matični mleč

Mislite o imunitetu i sprečite prehladu na vreme. Kontinuirano vodite računa o svom zdravlju i zdravlju svoje porodice, jer jedino na ovaj način možete izbeći prehladu, koja nije više rezervisana samo za hladnije mesece u godini!

Verujte snazi matičnog mleča!

Prirodan izvor matičnog mleča pronaći ćete u svim Revita proizvodima. Pored ovog moćnog sastojka svi Revita proizvodi sadrže i vitamin C, kao dodatnu podršku jačanju otpornosti organizma. Prijatan ukus napitka je dodatna pogodnost, posebno za najmlađe.

Istražite Revita svet i pronađite pravog partnera za svoj organizam.